Kızılırmak Mah. Dumlupınar Bulvarı Next Level Kat:16 Çankaya, Ankara
Hemen bizlere ulaşın.
0312 911 71 48
Hemen Teklif Al
Kızılırmak Mah. Dumlupınar Bulvarı Next Level Kat:16 Çankaya, Ankara
Hemen bizlere ulaşın.
0312 911 71 48
EPCM

ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 45001 İş Sağlığı Ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için bir araçtır. İşyerlerinde işlerin gerçekleştirilmesi sırasında, çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek kaza ve diğer etkilerden korunmak ve daha iyi çalışma ortamı sağlamak amacıyla sistemli ve bilimsel bir şekilde tehlikelerin ve risklerin belirlenmesi ve bu tehlikelere ve risklere yönelik önlemlerin alınması çalışmalarının gerçekleştirildiği yaklaşıma İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi denir.

ISO 45001 standardının amacı; İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal mevzuatın ışığı altında, kuruluştaki söz konusu riskleri ortadan kaldırarak veya en aza indirerek, sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak ve bu ortamı yönetmektir.

ISO 45001 standardının amaçları şunlardır:

  • Çalışanları korumak; Çalışanları iş yerinin olumsuz etkilerinden korumak, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak iş sağlığı ve güvenliğinin ilk amacıdır.
  • Üretim güvenliğini sağlamak: İş kazaları ve meslek hastalıkları sebebiyle oluşabilecek iş gücü ve iş günü kayıplarının en aza indirilmesi, dolayısıyla iş veriminde artışın sağlanmasıyla üretimin (ürün ve/veya hizmet) korunması iş sağlığı ve güvenliğinin amaçlarından biridir.
  • İşletme güvenliğini sağlamak: Çalışma ortamlarında alınan tedbirlerle, işletmeyi tehlikeye sokabilecek yangın, patlama, makine arızaları ve devre dışı kalmaların ortadan kaldırılması işletme güvenliğini sağlayacaktır.

ISO 45001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FAYDALARI:

  • Ulusal ve uluslararası yasalara ve standartlara uyum sağlar.
  • Resmi kurumlar karşısında kuruluşun iş güvenliğine olan duyarlılığı kanıtlanır.
  • İş kazaları ve meslek hastalıklarını en aza indirir.
  • Çalışma ortamlarında alınan tedbirlerle, işletme için tehlike arz edecek kaza, olay, ramak kala durumlarının minimize edilmesi sonucunda işletme güvenliğini sağlar.
  • Yaşanabilecek acil durumlar için alınacak önlemleri belirler.
  • Çalışanların rahat ve güvenli bir ortamda çalışmaları neticesinde motivasyon artışı ile iş performansında artış sağlar.
  • Müşteri ve 3. Taraflara sorumlu ve duyarlı bir profil çizer.